Prešov nezaváhal ani v dresoch súpera a vedie nad Hlohovcom 2:0

17.05.2012 Celý región

Hlohovec 16. mája (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov museli druhý zápas finálovej série TIPOS extraligy odohrať v dresoch súpera, no ani to favorita nevykoľajilo, obhajca s prehľadom zvíťazil na palubovke Sporty Hlohovec 37:23 a od ôsmeho majstrovského titulu ho delí už iba jedno víťazstvo. Získať ho môže už v sobotu na domácej pôde v Prešove.

finále TIPOS extraligy, 2. zápas:
Sporta Hlohovec - Tatran Prešov 23:37 (10:14)
Sporta: Olejár, Žernovič - Mazúr 1, Takáč 2, Cibulka, T. Szücs 2, Laho, Stachovič, Štefanisko, Miženko, Ďuriš 2, Kasagranda, S. Mažár 2/1, F. Zaťko 6/1, Dudáš 2, Tallo 6
Tatran: Verkič, Krupa - Antl 5, M. Urban 5, Pejovič 3, Krištopans 3, Kopčo 6, T. Mažár 4/1, D. Krok 6, Radčenko, Číp 2, Hrstka 2/1, Guzy 1, Pekár
Rozhodcovia: Brunovský, Čanda
vylúčenia: 6:7
pok.hody: 3/2 - 3/2
ČK: Krištopans za hrubý faul
1800 divákov.
/Stav série: 0:2/

Prešovčania do Hlohovca pricestovali iba s bielo-zelenými súpravami, keďže v bielom však chceli hrať domáci a hostia nemali alternatívu a museli si požičať tmavý set domácich. Ani v cudzích farbách ale hlavu nestratili a rýchlo viedli o dva góly. V strede prvého dejstva síce navrch získali domáci a otočili na 9:7, ale potom Verkič skoro desať minút neinkasoval gól a zrazu hostia viedli 13:9. V druhej časti, do ktorej nastúpil Tatran bez diskvalifikovaného Krištopansa, vystriedal Olejára v domácej bránke Žernovič a hneď sa uviedol dvoma vydarenými zákrokmi. Chýbala však odozva v útoku a Prešovčania skvele bránili. Prevažne z kontier trestali početné chyby domácich a postupne ušli až na rozdiel dvanástich gólov. Prakticky od 40. minúty bolo o víťazovi rozhodnuté a Tatran už len zvyšoval skóre.

Tréner Sporty Martin Lipták: "Čakal som od nás lepší výkon, no aspoň som videl Prešov, ktorý mám aj ja rád. Hral svoju typickú strojovú hádzanú a najmä skvele bránil, príchod Pekára im veľmi pomohol. Myslel som si, že po červenej Krištopansa, budeme z toho profitovať, no skôr to bolo pre nás mínusom. Tento Prešov poznám, nerozprávali, sústredili sa a jazdili. Mrzí ma najmä ten rozdiel. Je to môj ôsmy zápas pri družstve a po prvý raz sme sklamali."
Tréner Tatrana Djordje Rašič: "S výkonom môjho tímu som spokojný aj vzhľadom k tomu, že sme dohrávali s troma spojkami po tom, čo Krištopans dostal červenú a Guzy si v druhom polčase asi zlomil rebro. Víťazstvo som čakal, ale nie také vysoké. Verím, že v sobotu to potvrdíme a získame titul."
 

Vyberte región